Polska Akademia Zdrowia

Ciekawe Artykuły i linki

"Śmierć w kostce cukru"

O cukrze pisze się wiele. Zapraszamy do lektury kolejnego artykułu na ten temat, mamy nadzieje że wniesie coś nowego.

Zakwaszanie żołądka

Zakwaszanie żołądka Temat zakwaszania żołądka stał się ostatnio bardzo popularny. Mimo, że mówi się o tym dużo, to czasami nie do końca rozumiemy ten temat.

Nasz żołądek został stworzony do pracy w bardzo kwaśnym środowisku. Tylko wtedy czuje się dobrze. Nieprzyjemny refluks pojawia się między innymi wtedy, gdy żołądek jest za słabo zakwaszony, a dokładniej mówiąc, gdy pH soków żołądkowych wynosi więcej niż 2, 2,5. Obejrzyjcie na YouTube wideo z Jerzym Ziębą i będzie wszystko jasne.

Objawy zakwaszenia żołądka i niedokwaszenia są praktycznie takie same. Dlatego tak wielu lekarzy popełnia błąd nagminnie diagnozując refluks.

Jeśli chesz wiedzieć więcej koniecznie przeczytaj załączony artykuł. Polecamy.

Promocja PAZ z Orange. Szczegóły promocji.

Aby pobrać plik kliknij poniżej.

Czy Polacy są lekomanami?

Zachęcamy to przeczytania ciekawego artykułu zamieszczonego w "Super Nowościach" z dnia 09.03.2015 r. Dane są przerażające.

Mezalians na talerzu

Zapraszamy do super ciekawego artykułu dotyczącego komponowania produktów na talerzu.

Co z czym nie wolno łączyć, a co powinno się znaleźć na talerzu.

Kopia z tygodnika "Fakty i mity" z 02.10.2014 r.

Cholesterol, czy warto z nim walczyć?

A może trzeba się zastanowić zanim podejmiemy decyzję.

Zapraszamy do lektury kopi z gazety codzinnej "Super Nowości" z dnia 13.06.2014 r.

Żle się czujesz? Może to zakwaszenie.

Zapraszamy do ciekawego artykułu na ten temat. Kopia z Gazety codziennej Super Nowości z 13.06. 2014 r.

Jaki powinien być chleb?

Zamieszczamy kopie artykułu z gazety codziennej "Super Nowości".

„Doskonały lekarz to ten..."

„Doskonały lekarz to ten, który zapobiega chorobie,

zwyczajny to taki, który potrafi chorobę wyleczyć.

Ten zaś, który chorobę tylko leczy, to żaden lekarz”

(„Od lekarza do grabarza")

Zapraszamy do lektury.

 

Czy wiecie ile my Polacy "konsumujemy" lekarstw?

Statystyki są zatrwarzające. Kopia z Gazety codziennej "Super Nowości" z 28.02.2014 r.

Cała gorzka prawda o cukrze.

Czym jest cukier? Koniecznie przeczytaj. Kopia z gazety codziennej "Super Nowości" z 13 lutego 2014 r.

Czy jedzenie leczy?

Czy jedzenie leczy? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć miesięcznik "21 Wiek"

Kopia z miesięcznika "21 Wiek" 10/2012.

Na Podkarpaciu żyjemy najdłużej

Statystyki nie kłamią - przeczytaj. Kopia z miesięcznika "Strefa Magazyn Biznesu", 09/2013.

Fałszowanie żywności

Jakich sposobów używają producenci żywności aby nas oszukać lub omijać przepisy.

1. Kopia z miesięcznika "Strefa Magazyn Biznesu", 10/2013.

2. Kopia z miesięcznika "21 Wiek" 10/2012.

Czy kosmetyki mogą być zdrowe lub nie?

Polecamy wypowiedź specjalisty.

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/sls-lub-sles-tego-sie-wystrzegaj,117274.html